15 november 2009

Kilometerheffing Alternatief

Oproep om te komen tot een denktank teneinde een alternatief voorstel te doen aan de overheid.

Waarom? Een systeem met 8 miljoen kastjes (excl vrachtauto's) en elk ritje is een (ambtelijk te bedicussiëren) transactie van belasting, is gedoemd vast te lopen in zichzelf. En wie mag dat betalen? Yip, wij.

(1 tank van 50 liter was één btw en accijnstransactie vooraf en dat wordt nu opgedeeld in 1 tot 50 ritten/transacties achteraf in rekening te brengen. Elke transactie kan ook nog over meerdere tariefsoorten lopen afhankelijk van tijd en de zone. Bij een hele kleine foutkans wordt het geheel door het zeer grote aantal te verwachten transacties (wie rekent dit even uit?) toch een ambtelijk gedrocht)

Dus zoeken naar een alternatief met als uitgangspunt:

Scheiding tussen de transactie en de belasting afdracht. (private - publieke partij bijvoorbeeld)
En onontkenbaar betalen voor het genot (zoals btw die al is betaald op een pakje kauwgom dat je achteraf niet lekker vindt)

Mensen, er moet een beter alternatief zijn.

Nodig:

brains van welke aard dan ook
een stuk of tien personen (groeperingen leveren een vertegenwoordiger)
iemand die ruimte beschikbaar stelt, koffie en broodjes kopen we gewoon zelf.


teken de petitie op:

www.kilometerheffingalternatief.nl

13 november 2009

TED een 6de zintuig

Neem de tijd deze video te bekijken en je zult niet teleurgesteld worden. Denk erbij dat deze techniek NU beschikbaar is zoals het filmpje laat zien.

08 november 2009

Het recht op de maan

Hebben wij het recht op de maan? Of hebben we dat gewoon geclaimd? Zodanig dat we er nu niet van opkijken dat we een sonde (????) op de maan laten neerstorten zodat er een 10 kilometer hoge stofwolk ontstaat waar dan weer een ander ding doorheen kan vliegen, meetgegevens doorsturen naar d'aarde en dan vervolgens ook weer neerstorten. En er staat al een zootje rommel op de maan.

"De 891 kilo wegende LCROSS maakte zich vrijdag om 03.50 uur Belgische tijd los van de bovenste Centaurtrap van de Atlasraket. Om 13.31 uur stortte de 2,3 ton wegende rakettrap neer in de zuidelijk gelegen krater Cabeus. De LCROSS-sonde vloog daarop door de 'wolk' van stof en analyseerde het opgeworpen puin. Vier minuten later sloeg de sonde ook in op de maan."


Ah, da maakt toch niet uit jôh! Waarvan is dat ook alweer het begin?
Ben ik nu alleen? Ik hoor er niemand over.

Iedereen weet dat het leven eindig is. Dat is waarschijnlijk de reden dat we er geen reet om geven dat onze leefomgeving begrensd is.