10 mei 2006

.::10052006::.

Wat is dat toch met die "bijzondere" datumstanden? 9-9-'99 bijvoorbeeld of straks 6-6-6 uit een hele reeks (startende met 1-1-1), ook zo'n duivelse datum. Onder paartjes is dan 20-06 2006 begrijpelijkerwijs populair waarbij het feest dan 6 minuten over acht in de avond kan starten (20:06).
Toevalligheden die opvallen en uit chaotische systemen afkomstig zijn hebben altijd geprikkeld tot het zoeken naar verbanden of uitlegbaarheid; voorspellend vooral. Denk aan de astrologie, waarbij ik altijd moet denken aan de vraag: "Sprak hij nu de waarheid of loog ie?

Dreigende wolken pakken zich samen kunnen we snel als zodanig aanvaarden daar het zou kunnen gaan regenen of onweren, zeker weten doe je het niet maar het is wel aannemelijk.
"Ik zou vandaag geen grote beslissingen nemen want de sterren staan ongunstig" heeft veel minder rationele geloofwaardigheid echter je zou ze de kost moeten geven die de deur niet uitgaan vóór ze hun horoscoop hebben geraadpleegd sterker nog diegenen die een vermogen uitgeven om zich te laten adviseren.

Gelukkig is het zo dat het vak "adviseren" is gebaseerd op het zorgvuldig opgebouwde arsenaal van relevante kennis én levenservaring van de adviseur gecombineerd met de vaardigheid dit aanvaardbaar te verwoorden en er achteraf verantwoording over af te leggen waarbij het laatste overigens in beide takken van advies nog wel eens wordt nagelaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten