22 september 2007

CenT2007: Brainpower

(Cult en Tumult 21, 22 en 23 september 2007 in Veldhoven)

Hierover moet ik wel even wat kwijt:
Volgens de planning zouden PartySquad en Brainpower beginnen om 21:15. De voorgaande act (The Sheer) was op tijd klaar. Aan het afbreektempo op het podium las ik al snel af dat er geen bijzondere haast werd gemaakt, wat normaal het geval zou zijn met een kwartier ombouw tijd tussen de acts. Voorgaande jaren volgden de acts zich zonder uitzondering altijd strak op. Om half tien een leeg podium. Geen mededeling. Zo tegen tienen werd en in een traag tempo een DJ podium in elkaar gezet. En even na tienen -lang wachten dus en met haperende muziek tussendoor afgewisseld met stiltes- opeens PartySquad van start. Die rossen in tien minuten door alle stijlen heen, een soort zappen met z'n allen act (kan ook leuk zijn). Dan Brainpower die er snel ff bijkomt, twee of drie nummertjes doet en dan om half elf weer heel hard het podium afrent onder de woorden "volgende keer kom ik wat langer hoor" . Een korte afkondiging en dat was het.
Geen uitleg, excuses voor het lange wachten zowel van de artiesten als van de organisatie niet. En dat terwijl het publiek erg maar dan ook erg geduldig drie kwartier heeft staan wachten zonder wanklank op een hier en daar ongeduldig sms-je op het scherm na.

Voor mij een misserd van de eerste orde, tenslotte staat het plein helemaal vol. En dan doel ik niet op het foutje zelf, kan gebeuren, maar de manier waarop ermee wordt omgegaan. Het festival is dan wel gratis maar niet vrijblijvend.

De strakke beveiliging en het sfeer beheer is onder controle, nu de presentatie nog.Geen opmerkingen:

Een reactie posten