28 oktober 2009

Iddink voorschotbedrag of borg

1 miljoen leerlingen, 75 euro "borg" da's 75 miljoen.

De "gratis schoolboeken" is niet als systeem ingevoerd door de overheid maar als een principe. Hoe de systeemkosten moeten worden afgewikkeld is dus ook principieel een verantwoordelijkheid van de overheid. Boeken gaan nu eenmaal niet eeuwig mee. Zeker als je wilt dat er ook uit geleerd wordt.

Dan zou je als individuele leerling pech hebben als je boeken geleverd krijgt die het jaar ervoor nog de toets doorstonden maar erna (en toch netjes gezorgd) niet meer. Dat is willekeur en dus rechtsongelijk.

Natuurlijk zijn er brassers en mensen die boeken "vergeten' in te leveren maar daar hoeft toch niet de hele goegemeente nu 75 euries voor te dokken?

Dan beter iedere leerling 2,50 servicekosten vragen en daarmee zijn de werkelijke kosten van schade etcc wel zo'n beetje gedekt.

Die 75 werd werkelijk ongevraagd en zonder machtiging van de rekening af gezogen hè, in de vakantie! Dus later thuis storneren niet meer mogelijk.

Dus (vandaag 28 oktober 2009) maar weer in de pen gekropen en een briefje geschreven waarin ik het bedrag terug vraag. Netjes maar duidelijk.

Er loopt ook het eea over op het internet:
Minima
Op Nu.nl
En de discussie op NuJij.nl

Blijf hier lezen voor het vervolg. Ik verwacht niet in eerste instantie zomaar terugstorting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten