21 augustus 2010

Aandacht

Wanneer je mensen of vraagstukken serieus benaderd, met aandacht dus, straalt dat op je af. Het wordt gewaardeerd. Wat dan weer lekker werkt op je beloningscentrum want willen wij niet allen gewaardeerd worden, lief of aardig gevonden worden?

Het smaakt naar meer.

Grote kans dat je je aandacht op meer mensen en zaken gaat richten want het gaat juist zo lekker. Dus moet je je aandacht verdelen. Voor je het weet sta je iemand aandacht te geven terwijl je in gedachten ook aandacht aan  al het andere geeft. Dat is niet alleen vermoeiend, de persoon tegenover je voelt het naadloos aan.

Of je bent iets aan het creëren maar in je hoofd ook met andere zaken bezig. Grote kans dat het prutswerk wordt of het nu een maaltijd is of een belangrijk rapport voor je werk.

Een ding tegelijk (mannen zouden het beter moeten kunnen dan vrouwen) en daar je aandacht op richten, focussen dus, is de oplossing. Daarmee voorkom je dat er een schijnbaar oneindig aantal zaken is waar je je aandacht op kunt vestigen integendeel: aandacht kan slechts worden gericht op één punt. Aandacht wordt verder slechts beperkt door de tijd. Geef dus de volle aandacht wanneer je aan iets of iemand tijd besteedt.

Dit stukje is met volle aandacht geschreven. Toch vroeg mijn dochter er doorheen roepend: "Wanneer gaat de zon vandaag nu eens schijnen?" Met aandacht schakelde ik voor haar even om naar buienradar.

Fijne dag nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten