07 oktober 2013

Oorsmeer - Cerumen oplossing

Beetje gênant is het wel maar stiekum hebben velen van ons er last van. Zo ook ik. Jaren lang, denk aan dertig jaar, ging ik tweemaal per jaar naar de huisarts om de zaak te laten uitspuiten. Ondertussen liep ik dan al een paar weken half-doof, zoals mijn omgeving dat noemde, rond.

De huisarts keek even, pakte de spuit en spoot mijn oren iedere keer weer netjes uit.

Best wel moeiteloos want ik heb zogenaamde "natte" oorsmeer, gewoon omdat bij het douchen er toch makkelijk water in mijn oor komt en blijft.

Is de oorsmeer wat droger, dan is het verwijderen lastiger en vraagt de doktersassistente steevast om een paar dagen voorafgaand aan het doktersbezoek de oren te druppelen met slaolie. Je loopt dan echt een paar dagen doof rond en je oren lekken de hele tijd een beetje lichaamswarme olie zodat je een vette kop denkt te hebben (is ook zo), niet handig en je krijgt het gevoel van "dat moet toch anders kunnen".

Een paar jaar geleden ben ik op internet gaan zoeken en lezen en heb ik een product gevonden (nee, geen aandelen) wat -voor mij althans- heel goed werkt én ik kan het gebruiken wanneer het mij uitkomt, dus ook op vakantie.

Wat is het?


Wax-Away. Een paar (twee) druppeltjes in het oor, minuutje inweken en met het blauwe spuitje uitspuiten. Onschuldig maar effectief straaltje. Met een beetje oefenen weet je precies hoe je het meest effectief je oorsmeer verwijdert. Het kost dan nog maar een paar minuutjes tijdens het douchen of in bad. En het is niet elke keer nodig. Ik doe het alleen wanneer ik denk dat er weer wat te veel zit. In de praktijk 1 keer per maand. 

En ik hoef al die jaren niet meer -daarvoor- naar de huisarts. 

Oorsmeer is een eigenschap, geen afwijking of ziekte, Het geneest niet. Het hoort bij je net als nagels knippen. Dus...ruim het af en toe op en blij!

Inmiddels al in Nederland verkrijgbaar: Hier bijvoorbeeld. Ongeveer een tientje (doe ik twee jaar mee).

en...gebruik het NIET wanneer je ook oorpijn hebt. Dan is er meer aan de hand /oor  ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten