11 augustus 2014

Onnodige herrie
Ga er maar eens voor zitten. Ogen dicht en even tot rust komen. Dan luister je eens aandachtig naar alles wat er aan geluid hoorbaar is. Kun je je voorstellen wat het geluid veroorzaakt? En kun je je dan ook voorstellen of het geluid noodzakelijk is?

Die sirene in de verte. Okee. Nodig dan wel noodzakelijk.. Spelende kinderen. Okee, Laat ze lekker spelen. Ook al zouden sommige ouders wat meer kunnen corrigeren op het piepende geschreeuw dat sommige veelal jonge dames bezigen. Net zoals het gejengel, gejank en geschreeuw van kinderen in de winkel. Negerende ouders eromheen.

Wat kun je nog meer horen?

Een Harley of ander mannenspeeltje met véél te luide knalpijp geluiden hetgeen blijkbaar is toegestaan vanwege authenticiteit. Er is een max. norm voor (82 dB) maar deze wordt massaal overschreden en het wordt amper gehandhaafd. Zo'n motor is toch weer zo voorbij.

Wat te denken van die opgevoerde snorfietsen? Met opgevoerde jongelui erop? Nuttig? Nodig?

Vervolgens de aanhanger. Vooral op zaterdag goed hoorbaar. Blijkbaar is het rondrijden met een kruiwagen of ladder los in de bak en dan maar over de verkeersdrempels heen stuiteren, algemeen aanvaard. Uh, niet door mij. Maar wat doe ik ertegen?

Hakken. Let er maar eens op in een overdekt winkelcentrum. Er lopen altijd een paar -meestal vrouwelijk- winkelaars *tak tak tak* over de tegels. Hebben ze daar zelf geen last van?

Bladblazers en andere hulpmiddelen voor handelingen die we vroeger gewoon met spierkracht deden en er lichamelijk wel bij voeren.

En een afgeleide:  onkruid verwijderen door de gemeente middels een oversized staalborstel. Niet te veel herrie maar wel allemaal krassen op de stoep. Slordig gezicht.


Hebben jullie nog voorbeelden van onnodige herrie? Of andere onnodigheden?

Reageer gerust!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten