04 juli 2006

~`'-=_!!!HOT!!!_=-'`~

Werken

Tsja, als je nog moet werken heb je verschillende scenario’s:

Je bent mobiel werker en verstopt je in de airco van je leasebak. Je bent mobiel werker zonder airco (slechts ARKO) en plotseling gaan afspraken niet door.

Je mag op kantoor met airco en dan veranderd er niet zoveel, wellicht begin je wat eerder om door de ochtend “frisheid” te fietsen.

Er is op je werk geen airco, bijvoorbeeld op scholen, en dan is het maar te hopen dat er alternatieven zijn. “Voordeel” is dat iedereen het warm heeft zodat dit als een soort gemene deler weg gestreept mag worden, maar dat geeft slechts kort verlichting.

Je bent buitenwerker (aan de weg bijvoorbeeld) nou, sterkte dan maar want enige clementie van die deadline opdrachtgevers valt niet te verwachten, toch? Deze zijn toch al slachtoffer van het NL werktijden regel, besluit, verwar beleid. Uh..wie was ook alweer slachtoffer?

In de koelcel roept een slimmerd nu dan; ahum bij uitstek om de een of andere ziekte op te lopen in en uit die cel de hele tijd.

Werken in de kas, pfffttt

Fabriekswerk achter hete hydraulische machines die heel belangrijke onderdelen maken voor een verhitte opdrachtgever die voor zíjn vakantie nog een order (lees faktuur) wil opleveren, ergo de zwee(t)(p) erover.

Thuis

Eetlust neemt af, drinklust exponentieel toe, alcoholische versnaperingen zijn extra verleidelijk (bacardi effect) maar uiteindelijk niet effectief.

Aanraken wordt een natuurkunde proefje; hoe snel zorgt het opkomende vochtlaagje voor een glijbaan met bijbehorend geglibber.

Vakantie

Ben je al op je bestemming: hoezee! Relax dude

Moet je nog gaan vertrekken: veel sterkte bij het inpakken, wat je wellicht beter naar de nachtelijke uren kunt gaan verschuiven. Het reizen idem tenzij je natuurlijk over airco in je (lease)bak beschikt, dan rest slecht je brandstof verbruik wat gaat branden in je budget. Soit dat zien we wel weer als de creditcard afschrijvingen over een maand binnendruppelen, binnengolven beter want meestal toch nét iets meer als gedacht/begroot/besproken/draagbaar zodat je de rest van de maanden in 2006 ook nog last hebt van je vakantie. Uitzonderingen (de top-budgeteerders(die hebben de pijn vóórafgaand aan de reis) en fortuinlijken (die hebben andere problemen) daargelaten.

Hulpverlener

Ook zo’n tak van sport.

Weergerelateerd is dit nog te behappen, niemand kan er iets aan doen als je door de een of andere manier niet meer met de hitte kunt omgaan. (tip: de Edah is altijd wel lekker en laag in temp)

Gedragsgerelateerd minder. Mensen die ondanks waarschuwingen en -ik had het kunnen weten- zich toch begeven in situaties die met deze temperaturen voor een omgetraind lichaam levensbedreigend zijn hebben onverminderd recht op hulp maar beïnvloeden de capaciteit in relatie tot andere rechthebbenden, zorg discrimineerd geen gedrag.

Over sport gesproken..

Dat laat wel weer even zien dat een goede voorbereiding en conditie enorme prestatie mogelijk laat. Slechts de verhitte enkelcelse breinen die met attributen richting met 60km/uur aanstormende wielrenners zwaaien uitgezonderd maar deze staan dan ook niet voor niets aan de kant, zelfkant waarschijnlijk: sociaal geaccepteerde maar onbegrijpelijke domheid.

Entertainment

Die hoor je niet klagen onder het “is everybody happy” shouting. Dit is de tijd om te oogsten.


Be away in May and remember to be back in September…

Ach, de beleggers… hier ook weer tweedeling: zij die dit beroepsmatig in geconditioneerde omstandigheden mogen doen zweten toch wel peentjes nu. En zij (de thuisbeleggers die de golden rule hierboven ff hebben vergeten en proberen het vakantie budget, wat ze in april nog triomfantelijk aan de partner hebben meegedeeld, waar te maken. Oeps.


De pensionadas

Die er voor kiezen om buiten het seizoen elders de botten te warmen ontdekken nu dat het thuisblijven doet verlangen naar een tweede uitvlucht, of airco in de aanleunwoning natuurlijk, waar woekeraars met valse beloftes weer van die goedkope “coolers” mogen brengen, tssssschandalig.

Webloggers

Blog frequentie is omgekeerd evenredig met de temperatuur.


--

Het is maar een beperkte tijd van het jaar, als het drie weken regent verlangen we ernaar en na drie dagen >30 zuchten we verlangend naar verkoeling. Het polder model.

Tenzij het klimaat nu echt richting “point-of-no-return” hobbelt, zouden daarom de energieprijzen de pan uit rijzen? Mochten de winters niet meer onder kamertemperatuur geraken…levert ons gas slechts gebakken peren.

Soit, fijne vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten