25 december 2006

Niet alleen maar plaatjes kijken

Kerstboodschap

Zonder kerstboodschappen kunnen we de kerst, klaarblijkelijk de omzetcijfers, niet doorkomen.

Inhoudelijke boodschappen worden slechts aanhoord door diegenen die ze zelf geschreven zouden kunnen hebben. Zo hebben boodschappen in hun verschijningsvorm bijpassende kringen. Bastions.

Rest diegenen die gedane boodschappen moeten ontberen en van de andere weliswaar een goed gevoel krijgen maar er desalniettemin een hongerig gevoel aan over houden.

Lekkere trek is luxe, honger is schande, er slechts over roepen is schandalig. In Nederland en de westerse wereld welteverstaan. Elders rest slechts honger.

Is tie nou niet een beetje te kerstachtig bezig?

Nou?

Wij, die het ons kunnen permitteren om al die maanden, avonden, dagen, uren bezig zijn met een Revue inclusief alle feestjes, presenteren ons aan gelijkgestemde lotgenoten.

Tis óf €18,50 of uitgenodigd worden als lid van een bank, superbrildragend, tot een zakelijk netwerk behorend of deel uitmakend van zo’n netwerk. Broodnodig om zo’n spektakel mogelijk te maken, begrijp me niet verkeerd, maar het gekozen revue thema spreekt wel een bredere doelgroep toe.

Scheiding, schuldsanering, niet breed, gewoon pech, .. De Revue is toch zeker geen voedselbank? Dat gaat toch allemaal om primaire levensbehoeften? Nou, met een dikke buik ga je in je eentje toch ook gewoon alleen heen hoor.

Waarschijnlijk vergis ik me en is het in werkelijkheid zo dat ieder bevoorrecht mens zijn steentje bijdraagt, in materiële zin of door een actieve rol te nemen. Toch? En? Wat doe jij?

En niet zo van: “Ja maar, we hebben toch een sociaal stelsel, we betalen toch allemaal belasting? Inderdaad ja! En alle uitvallers hebben we er democratisch bij gekozen. Kiezen, accepteren én handelen dus.

Nog vier voorstellingen en dan een nieuw jaar. Goede voornemens. In plaats van ergens mee stoppen wellicht ergens mee beginnen.

“Wie goed doet, goed ontmoet”, zei mijn moeder altijd. Echt niet hooggeleerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten