17 februari 2009

Tip voor sollicitanten

Als er straks weer geworven gaat worden na deze afdankronde onderhandel dan eens over een nieuwe clausule in de arbeidsovereenkomst:

De "goede tijden, slechte tijden" clausule

3.3.4 Werknemer wordt aangenomen in een tijd dat er extra behoefte is om aan de vraag van de markt te voldoen. Dat schept voor ons als werkgever de verantwoordelijkheid dat, mocht de vraag weer afnemen en de functie van betreffende werknemer is zodanig dat deze daarop geen invloed kan uitoefenen, de betreffende werknemer niet kan worden ontslagen op de zogenaamde economische gronden, tenslotte was er ook een keuze om gewoon de levertijd wat te laten oplopen in een stijgende markt.
Ergo: als werkgever zijn wij ten eerste verantwoordelijk om op de golven van de markt te anticiperen zonder daarbij medewerkers met hun gezinnen en dromen onnodig in de ellende te storten terwijl wij als directie en management over het algemeen wel deze dans ontspringen.

3.3.5 De verantwoording van de clausule wordt afgelegd door in goede tijden een extra reserve aan te leggen teneinde de onder deze clausule vallende werknemers werkgarantie te geven. Omdat wij in dat geval in slechte tijden dus geen overheidssteun nodig hebben wordt deze reserveringsmaatregel mild belast.

3.3.6 Deze clausule is niet van toepassing voor werknemers die belast zijn met de taak om burgers van polissen te voorzien waarvan de reikwijdte verder gaat dan 3-5 jaar.

3.3.7 Mocht er onverhoopt toch een ontslag ronde nodig zijn dan mogen betreffende werknemers in groepen van tien (is nml. het max haalbare management boogje) een mee te nemen manager aanwijzen waartegen deze manager zich niet kan verweren en die zijn bonussen achterlaat.

3.3.8 Tevens in geval van bovenstaande 3.3.7 zal de directie in hun vergoeding worden gekort ter hoogte van de som van jaarsalarissen van de ontslagenen, daarmee bewerkstelligend dat 5 ontslagen wellicht hetzelfde effect heeft als 10 in de oude tijden.

3.3.9 Deze clausule mag niet worden toegepast in marktsegmenten die te kenmerken zijn door: de 193ste soort paprika kronkel wokkel, mobiele telefoons met ingebouwde beamers, shooters, pc hooft tractoren, plastic tasjes, reclame folders, water in flesjes, inktjetprinters, luiers met plasindicator, vochtinbrengende crêmes, afslankproducten, weblogs, verzekeringen die verzuimen "tegen de kosten van" in hun tekst op te nemen, puur cosmetische behandelingen, glossy's, toppers, damestasjes, herengadgets, het transport van al het bovenstaande, de verpakking van al het bovenstaande, de marketing van al het bovenstaande en wat dies meer zij.
Wanneer je daar vrijwillig bent gaan werken dan moet je niet op je neus kijken als dat een keer fout gaat, niet zeuren dus.

3.3.10 Ontslagenen in de categorie 3.3.9 moeten verplicht gaan werken in de thuiszorg.

3.3.11 Het begrip "duurzame vis" dient met onmiddelijke ingang te worden verboden.

Ja, ja, ik draaf zoals gewoonlijk weer eens door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten