18 januari 2010

Blij op Blue Monday

Kijk, ook op dagen zoals deze komen er berichten door waar ik blij van word. bron: nu.nl


AMSTERDAM - Duurzame kleding wordt steeds vaker gemaakt van alternatieve materialen. Brandnetels, hennep, maar ook boomschors zien we steeds vaker terug als grondstof. Ook in de lingeriebranche.

Dit is goed nieuws, want groene bh’s en eco-slipjes hebben veel voordelen: het is zacht, beter voor het lijf (hypo-allergeen) en beter voor het milieu. Vooral nu ondergoed als bovengoed een grote trend is voor de zomer.
Het Franse label g=9.8 gebruikt dennenhout als grondstof voor haar lingerie. Het hout wordt gewonnen door bomen te snoeien (zodat de bomen zelf kunnen doorgroeien). Met een speciaal (biologisch) proces wordt het hout omgezet in vezels die samen met elastan een bijzonder sterke en duurzame stof opleveren.

Tomaten en bessen


Een ander groen label is Eco Boudoir. Een eco-sexy lingerielijn met ontwerpen van bamboe en 100 procent organische zijde. Zij gebruiken water-gedragen, niet vervuilende kleurstoffen met natuurlijke verfstoffen als tomaten en bessen.
De lingerie wordt ook duurzaam geproduceerd, evenals het lingerielabel Peau-Ethique. Dit merk gebruikt biologische katoen die wordt verbouwd zonder chemicaliën. Ook Camilla Norrback verft haar kleding milieuvriendelijk.
Deze ecologische designer uit Zweden zal op de aankomende Amsterdam Fashion Week haar nieuwste collectie tonen, gekleurd in zwarte bessen en tannine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten