01 februari 2010

Augmented Reality

Augmented Reality. We denken dat we weten wat dat is maar is dat ook zo?

De hype waar de kreet nu op slaat is nog wel te bevatten, namelijk: middels hulpmiddelen (zoals mobieltjes) de realiteit (lees: omgeving) van extra informatie voorzien (waar is hier de kroeg?)

In mijn ogen leuk om te showen op een feestje en om eens een keer te gebruiken op vakantie (als je het kunt betalen) maar gewoon vragen aan de locals is toch meer augmented.

Nee, voor mij wil augmented reality iets zeggen over het moment of het tijdperk waarin we werkelijk beseffen (in plaats van het aan te horen) dat het realiteit is dat er eindigheid is. Aan elk briefje van honderd komt een eind, vooral in de kroeg en het maakt niet uit of je langzaam of snel drinkt, met of zonder alcohol.

De crux van afval scheiden is niet het scheiden maar het afval. Die van hergebruik zit niet in her- maar het gebruik. Cradle 2 Cradle is leuk (afval=voedsel) maar geen afval is beter.

Dat kan toch niet?

Wanneer ik je nu bevestig ben je dan opgelucht? Gewoon doorgaan is toch veel eenvoudiger? Tsja, weliswaar wat minder en slimmer maar volgend jaar toch maar weer die nieuwe.....de oude gaat op e-bay. ("Het Goed" voor snobs)

Het moet.

Want de koek is op.

Op het hele bestaan van de aarde is de mensheid slechts een speldepiekje en over een miljoen jaar niet meer terug te vinden (pyramide resten mits vindbaar en Nasa resten (idem) worden dan in één adem geanalyseerd) op voorwaarde dat er nog "iets" is dat analyseert of dat zelfs waardevol vindt.

Boeiend, na ons de zondvloed.

Dat hebben we dan wel goed voor elkaar.

"Totdat de bom valt", was een toepasselijk liedje. Wellicht valt de bom augmented. Sterker nog, is tie al gevallen alleen het boem duurt zo'n 100 jaar.

-----------------

Het val me nu in, terwijl ik over mijn bureau kijk.
Kleurpotlood.
Wie heeft er wel eens een opgekleurd? Helemaal tot het eind? Nou?
En waar is het kleurpotlood als het op is? Weg?
Nee, het kleur zit ergens op, het hout is in de prullenbak.

Dusszz...al die potloden zijn er nog!!!!
Van heel de wereld, zolang ze bestaan.

Maar kunnen we er nieuwe van maken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten