10 september 2006

Gelukkig het gras gemaaid...

..vóórdat Google Earth een foto nam.

Poeh, in tegenstelling tot eerdere details zijn deze foto's behoorlijk recent. (2006 geeft Google aan) Onze verbouwing is al klaar, het ronde zinken dak aan de achterkant is goed zichtbaar en het gras ook.


Zo, dat wordt weer een tijdje rondneuzen en speuren (hoe groot is hun tuin nu eigenlijk etc..) in Nederland. Wat ook leuk is, is om elkaar screenshotjes zoals hierboven te sturen met de vraag : "waar is dit?" of "wiens huis is dit?" en meer van dat al, je vat 'm wel niet?

In ieder geval is het leuk om eens wat met Google Earth te spelen. Het is gratis en de bediening is simpel. klikken op de plaats waar je naar toe wil (GE start altijd met een volledige wereldbol met amerika vóór natuurlijk.




Draai met je muis aan de bol totdat europa voor komt. Inzoomen doe je met het muiswieltje.



Navigeren doe je onderin het scherm met deze knopjes. Handig daarnij is het N knopje om alles naar het noorden geörienteerd te krijgen.




Dan maar inzoomen, op Nederland bijvoorbeeld (het is echt net aardrijkskundeles)


























..en dan ben je bijna thuis.



Er zijn nog veel meer big-fun opties maar daarover later maar weer een keertje.

Nu ga ik naar het Evoluon, het is nml open monumenten dag en het Evoluon is voor mij een monument.

1 opmerking:

  1. Goed bezig! Heb zelf ook een kopietje afgedraait met ons huis er op. Je kan zeer scherp in zoomen, jammer genoeg niet scherp genoeg voor echte details! Ik geloof dat de foto's van vorig jaar juli afstammen.

    BeantwoordenVerwijderen