09 september 2006

hèhè

Gelukkig heb ik vannacht goed geslapen en kunnen uitslapen zodat ik kan zeggen: het gaat weer de goede kant op. Fotobloggen vanuit Picasa is door Google nog niet op orde dus het blijft voorlopig platte tekst.

Onderwerpen waar ik me tussendoor mee bezig houd zijn:

-het gevaar van frituurvet, we doen alsof dat een nieuw gegeven is en waarschuwen voor allerlei denkbeeldige en minder denkbeeldige ziektes. Zouden we, analoog aan de sigarettenindustrie, nu de frituurvetproducenten op het matje kunnen roepen? Sinds wanneer weten zij dat 1. verbrand vet schadelijk is en 2. er afvalproducten uit de industrie mee worden weggewerkt? Voorlopig merk ik nog weinig en is de geur van een vers fritje nét na een boswandeling nog immer onweerstaanbaar.

-Wat was er nu eigenlijk betrouwbaar aan de opgegeven aanleidingen voor de Irak invasie? Geen chemische wapens (meer), Geen atoomprogramma. Geen banden met al-Qaeda. Een bedreiging voor de wereldvrede? Wat is er waar van de samenzweringstheorieën rondom 9/11? Het is vloeken in de kerk nu deze datum nabij is maar wat gaat er nog boven komen? Zijn die torens echt zomaar ingestort? En hoe zit het echt met het Pentagon? Zelfs een leek ziet dat die schade niet overeenstemt met een ingeslagen vliegtuig. Wat rechtvaardigt deze vorm van propaganda door naties die de democratie hoog in het vaandel hebben? Is de democratie dan toch een een dekmantel voor verrijking door weinigen ten kosten van velen?

Democratie is opium voor het volk

Hoe moeten we de eerstvolgende mededeling door die wereldleider(s) interpreteren? Is het naïef om daarop te willen kunnen vertrouwen? En als dat dan naïef is is het alternatief dan anarchie? Ieder voor zich?

Zeg het maar.

----------

Geen opmerkingen:

Een reactie posten