30 augustus 2006

Besluiteloosheid

Dit woord klinkt als een soort gemoedstoestand of zelfs een menselijke eigenschap maar slaat in het algemeen op de periode tussen nadenken over een besluit en het daadwerkelijk nemen ervan. Of het níet nemen van een besluit, want ook dat is een besluit op zich.

Als alle argumenten vóór en tegen een besluit zijn voorbijgekomen en afgewogen is er eerst een periode die gevoelsmatig acceptabel is voor het nemen van een weloverwogen beslissing.
Over de absolute tijdsduur valt niets te zeggen; de split-second waarin een voetbalscheidsrechter een beslissing moet afwegen (jaha, wás het maar objectief) en de periode voorafgaand aan de beslissing om samen in het huwelijk te treden hebben eenzelfde scheidslijn in de tijd die de beslisser kan typeren tot besluiteloos.

Ook de communicatie met de buiten wereld kan bepalend zijn of er enerzijds respijt wordt gegeven of anderzijds het oordeel "hee, kom eens van die pot af!" wordt geveld.

Eens besluiteloos bestempeld zul je hard moeten werken om dat weer weg te poetsen, harder wellicht als het overkomen van een snel genomen verkeerde beslissing.

-----

Ik schreef dit 7 aug j.l. en heb besloten dit nu te bloggen..... ??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten