14 december 2008

Vuurwerkfeest? Ik heb het gehad! 13 decemberJa, 'tis weer begonnen. Niks aan te doen hè?
Vannacht 01.00 uur Boem! We zitten lekker TV te kijken met z'n allen. Ik vlieg meteen op.

Ik zit me al jaren te ergeren aan dat vroeg afsteek gedoe. Iedereen kent het. Maar om één uur?

Naar buiten. En ik tref een groep aan. Ik spreek ze geagiteerd aan, dat geef ik direct toe, maar niet meer dan "Hou ermee op en doe dat hier niet nog een keer anders bel ik 112".

"We gaan toch niet moeilijk doen? " stapt er direct een uit de groep. Ik blijf nog standvastig, alhoewel ik direct denk: oeps, dit is geen groepje pubers die om tien uur 's avonds wat lopen te geinen.

Ik zeg nog een keer: "ik bel 112 als jullie niet op ophouden met dat zinloze geknal midden in de nacht" Maar hij pakt me al bij mijn pols. Ik ben niet helemaal een angsthaas maar met die achterban van 8 of 9 ben ik niet meer relaxed en wil weg hetgeen na wat wringen ook lukt.

Al teruglopend naar mijn woning denk ik "ik bel toch echt 112" en meteen daarna "die vragen natuurlijk waar ze nu zijn."

En al bellend met 112 twee loop ik naar de zijstraat waar ze in zijn verdwenen om eventueel aan te kunnen geven of ze daarna links of rechts af zijn gelopen. Tsja, naïef.

Ze zien me bellen op 100 meter en draaien allemaal om. Allemaal! En rennen op me af. Ikke dus pleite. Een soort van film scene, Oeps, foutje te ver gegaan. (ikke?) gaat door mijn hoofd.
Ik vlucht mijn huis in en roep tegen de kids: "de kelder in!!" een paniek uitspraak die ze dan ook niet direct uitvoeren , maar ik zie echt een bende die mijn huis binnen gaat dringen.

Dat niet, maar ze zetten een box vuurwerk voor mijn oprit die ze aansteken, wat de paniek niet veel doet berusten. (understatement)

Kwajongens?

Nee, die gast die op mij af kwam en zei "We gaan toch niet moeilijk doen?" maakte mij direct duidelijk met zijn prang oogjes dat ik de verstorende factor was in hun feestje. En dat ik vooral niet moeilijk moest doen.

Later arriveert de politie die ik vertel wat hierboven staat.
Met de mededeling dat ze nog even "gaan kijken" verdwijnen ze weer met de noorderzon (maan). Ik heb geen idee hoe dat pliesiewerk nu echt werkt maar ben niet echt gerust gesteld.

Ik bel dus een uur later nog een keer 112. Na wat doorverbinden doet de naam van de straat wel een belletje rinkelen maar er kan slechts worden meegedeeld op mijn vraag of ik nu nog moet wachten of kan gaan slapen -als dat al gaat-, dat ze de dienstdoende medewerkers nog kunnen laten bellen. 2.45 niets.

3.30 idem
5.19 idem

Mensen, blijf binnen. Bel gewoon eventueel 112 met de mededeling dat je een knal hebt gehoord en vertrouw op het vervolg, geloof me, het komt helemaal goed.

Zwijgend laten we deze maatschappij uit de hand lopen.

die bak vuurwerk hierboven komt uit: yip, belgië

4 opmerkingen:

 1. Lafaard!
  had de eerste een goede knal verkocht en de rest was weggerend!
  ken je papheimers joh

  BeantwoordenVerwijderen
 2. anoniem heeft makkelijk lullen als anoniem, neemt anoniem het even op tegen 9 mafkezen??
  Tuurlijk anoniem....anoniem wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. eerste een goed knal verkopen en de rest springt erop zul je bedoelen anoniem

  BeantwoordenVerwijderen