18 maart 2007

Gratis Mobiel

Een wandeling. Een van de weinige dingen in het leven die niets hoeven te kosten. Gratis dus. En gratis is een verkeerd woord. Want gratis suggereert dat het eigenlijk iets kost maar dat het voor deze ene keer niets kost. Korting dus. 100% korting. Maar bij een wandeling gaat dat niet op want die kost in principe niets. In principe want als je halverwege een kopje koffie wil drinken ben je alweer te pakken genomen. Toevallig dat er halverwege wandelingen altijd van dat soort gelegenheden zijn. Maar als je de verleiding weerstaat is en blijft een wandeling gratis. Op wat slijtage van schoenen, kleding en wellicht knieën na. Dus zou je een naakt wandeling op blote voeten moeten maken dan blijven slechts die knieën over. Maar dat is muggenzifterij. Niemand kan je iets in rekening brengen voor die wandeling. Als je tenminste in de openbare ruimte gaat wandelen. Die eigenlijk dan weer in orde wordt gehouden door onze overheid met belastinggeld.
Bah, die wandeling heb je dus al betaald. Mensen die niet wandelen zouden dus minder belasting moeten betalen.
Is er dan een plek die niet door belastinggeld in orde wordt gehouden en waar je dus gratis zou kunnen rondlopen? Een woestijn? Daar is toch al gauw weer een opzichter aan toegewezen. Met een salaris ja..
Als je ervan uitgaat dat het hele leven van geboorte tot overlijden geld moet kosten dan is er niets meer gratis en daarmee is het woord "gratis" dus tot misleidend verheven.

Gratis mobiel
Kinderen gratis schminken
Gratis navigatie
Boekenweek "geschenk"


Nou, " a penny for your thoughts", wordt wel eens geroepen. Nou, van mij krijg je niks want zolang het mijn gedachten zijn kosten ze in ieder geval niets.

Denk vrij.

Het is gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten