03 oktober 2006

Kleuters van toen...

...zijn de weggebruikers van nu.

Binnen de lijntjes kleuren. De een was het van nature gegeven en de ander lukte het niet of maakte het niet veel uit.

In het dagelijkse verkeer vinden we dat weer terug nu de waanzin van turbo rotondes, spitsstroken, invoeg begeleidingsstrepen, driedubbel achterelkaar geplaatste verkeerslichten een evenzo grote waanzin aan strepen op de weg heeft opgeleverd. (Niet zijnde strepen van dienders natuurlijk, die zitten onherkenbaar in een donkere auto te stiekemen ervanovertuigdzijnde dat de burger zijn lesje wel leert van zo'n CJIB reprimande 30 dagen na dato, maar dat is een ander onderwerp). Kleuters die wél tussen de lijnen blijven en kleuters die hetzij niet tussen de lijnen willen blijven (de Jules Deelders van dees aard) en diegenen die niet kunnen (pfft al die bochten, of: ze zien gewoon niets omdat ze omhoog staren naar ANWB palen die ze nét niet meer kunnen lezen en dan nog maar een rondje of gewoon even stoppen op de rotonde etc..)

Afstand houden.
Ken je ze nog? Die kleuters die altijd al in je nek zaten te hijgen, over je schouder te kijken?
Kijk maar eens achterom onderweg. Yip, daaar zijn ze weer!

Haast
Altijd heel snel en vaak net te laat naar het toilet stuivende stakkers? Ja hoor, nu met zeventig door je woonwijk nog nèt te laat voor de piepers.

Blink
Toen het haar strak in de brilliantine, lakschoentjes keurig als een spiegeltje? Inderdaad, we hebben allemaal wel een buur die elke zaterdag (maar liever twee keer per week) zijn net niet middenklasser staat af te zemen.

Bekijk de weg eens met de ogen van je jeugd herinneringen; er gaat waarschijnlijk een wereld voor je open en....

op kantoor werkt het ook!


Rij met je hart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten