09 oktober 2006

Snippers

Teken van luxe

Als je vanweg de afmetingen van de ruimte al zittende op de doos niet meer bij het deurslotje kunt geraken om de deur toch maar snel te sluiten bij onverwacht bezoek dan heb je toch echt een luxe probleem waar niemand je mee gaat helpen.

Achterstevoren

Lees een tijdschrift gewoon van achteren naar voren. Naarmate je vordert wordt het over het algemeen steeds boeiender en... je leest nog eens wat bijzonders in plaats van de zoveelste mening of achtergrond over een actueel onderwerp. Dit is overigens niet van toepassing op de Donald Duck maar dat begrijp je toch?

Lassie (een oude aflevering)

Tjeeming, wat een verschrikkelijke kleuren! 20 Scènes van een loslopend paard (ik zal je de verhaallijn besparen) afgewisseld met evenzovele shots van de achtervolgende held op vier poten, begeleid met "spannende" muziek. Goeie 's morges, hebben wij zó langzaam geleefd? Trouwens, het liep goed af.

India (gezien tijdens Peking Express VIP)

De plaatselijke wasplaats met bijbehorende droogweide. Onvoorstelbaar. Iedereen hangt daar zijn wasgoed bij elkaar en dat gaat zomaar goed. Volgens mij is dat een waarde die "wij" ergens onderweg hebben verloren. Hier kun je je kliko (vuilcontainer) niet te lang leeg buiten laten staan anders is tie weg. Of je hebt een prent van de milieuwachter, die blijkbaar gratis meekomt met de welvaart.

Een off-line dag

Een dag minder werken is niet voor iedereen weggelegd maar een dag off-line zou ook al de nodige verlichting kunnen brengen. Geen internet, bedrijfsnetwerk, e-mail en telefoon. Gewoon off-line. 24 uur. Wie kan dat? En dan niet zomaar een keertje maar structureel eens per week of twee weken? En, neeehee, het weekend telt niet. Trouwens velen onder ons zijn dan zelfs extra on-line. Daarmee is het weekend een uitdaging "off-line advanced".
Ja, en het klopt dat dit indruist tegen de bedoelingen van de digitale proppers maar dat is nou marktwerking: één dag per week minder on-line verminderd de vraag en laat de prijs dalen. Hoppa! Wat zit je nog te kijken! Sluit af! Zet uit! Niks doen levert geld op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten